Pages (2):    1 2
Yolcu
Threads: 3
Mert   05-04-2026, 01:07 PM
Yolcu - Posts: 7 Threads: 3
Temada son durum nedir hocam, hangi aşamada acaba merak ettim.
Yolcu
Threads: 1
pottie4r   05-04-2026, 01:47 PM
Yolcu - Posts: 7 Threads: 1
(05-04-2026, 01:07 PM)Mert Wrote: Temada son durum nedir hocam, hangi aşamada acaba merak ettim.

Merhabalar Mert Hocam ilginiz için teşekkürler öncelikle, tema hâlâ aktif olarak geliştirme aşamasındadır. Şu aralar diğer işlerimden dolayı süreç biraz aksadı maalesef.

Yaza doğru bir aksilik olmazsa eğer tam fonksiyonel haliyle çıkarmayı planlıyorum.
Yolcu
Threads: 0
Hasan   24-04-2026, 07:25 PM
Yolcu - Posts: 3 Threads: 0
hocam ellerinize sağlık çok beğendim bu tarz temalara mybb alanında çok denk gelmedim. böyle geliştirici görmek çok güzel
Webmaster
Threads: 10
Caspian   24-04-2026, 07:27 PM
Webmaster - Posts: 22 Threads: 10
(24-04-2026, 07:25 PM)Hasan Wrote: hocam ellerinize sağlık çok beğendim bu tarz temalara mybb alanında çok denk gelmedim. böyle geliştirici görmek çok güzel

Özellikle yeni gelecek 1.9 sürümü ile yepyeni temalar da gelecektir diye düşünüyorum.

Elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce.

[Image: mysksxl.gif]
Yolcu
Hasan   24-04-2026, 07:38 PM
hocam ben hiç öyle düşünmüyorum. mybb yi uzun süredir takip ediyorum ve sizinde mybb yi uzun süredir takip ettiğinizi düşünüyorum. özellikle mybb kullanıcıları 1.4.x ve akabinde 1.6.x sürümünde çok geliştirici kazandı. mybb ispnaya ekibi özellikle çok fazla plugin ve tema kazandırdı. ancak şu mybb 2.0 versiyonu duyurulup ve mybb 16 dan sonra ara sürüm olarak mybb 2 sürümüne geçilecek dendi ve hala mybb 2.0 a geçilmedi. bu arada hem kullanıcı hem de geliştirici kaybetti ve hala da devam ediyor. mybb 1.9 içinse ben o kadar iyimser olamıyorum mybb ekibine çok iş düşüyor ama umarım öyle olur
Yolcu
Threads: 1
pottie4r   24-04-2026, 07:41 PM
Yolcu - Posts: 7 Threads: 1
(24-04-2026, 07:25 PM)Hasan Wrote: hocam ellerinize sağlık çok beğendim bu tarz temalara mybb alanında çok denk gelmedim. böyle geliştirici görmek çok güzel

Merhaba hocam, beğenmenize sevindim. Aslında pek keşfedilmemiş çok güzel MyBB temaları mevcut. Ayrıca @Caspian hocamızın dediği gibi 1.9 sürümüyle yepyeni ve modern gömülü temalar gelecektir diye düşünüyorum.

İyi akşamlar diliyorum sizlere.

(24-04-2026, 07:38 PM)Hasan Wrote: hocam ben hiç öyle düşünmüyorum. mybb yi uzun süredir takip ediyorum ve sizinde mybb yi uzun süredir takip ettiğinizi düşünüyorum. özellikle mybb kullanıcıları 1.4.x ve akabinde 1.6.x sürümünde çok geliştirici kazandı. mybb ispnaya ekibi özellikle çok fazla plugin ve tema kazandırdı. ancak şu mybb 2.0 versiyonu duyurulup ve mybb 16 dan sonra ara sürüm olarak mybb 2 sürümüne geçilecek dendi ve hala mybb 2.0 a geçilmedi. bu arada hem kullanıcı hem de geliştirici kaybetti ve hala da devam ediyor. mybb 1.9 içinse ben o kadar iyimser olamıyorum mybb ekibine çok iş düşüyor ama umarım öyle olur

Hocam 1.9 ile rendering motorunun modern alternatif ile değişeceğini duyurdular. Bu yeni temalar konusunda harika bir ön adım. Önceki sürümlere kıyasla daha büyük değişiklikler planlanıyor gibi. Bu güncellemeye daha olumlu bakıyorum ben açıkçası.
This post was last modified: 24-04-2026, 07:44 PM by pottie4r.
Webmaster
Caspian   24-04-2026, 07:49 PM
(24-04-2026, 07:38 PM)Hasan Wrote: hocam ben hiç öyle düşünmüyorum. mybb yi uzun süredir takip ediyorum ve sizinde mybb yi uzun süredir takip ettiğinizi düşünüyorum. özellikle mybb kullanıcıları 1.4.x ve akabinde 1.6.x sürümünde çok geliştirici kazandı. mybb ispnaya ekibi özellikle çok fazla plugin ve tema kazandırdı. ancak şu mybb 2.0 versiyonu duyurulup ve mybb 16 dan sonra ara sürüm olarak mybb 2 sürümüne geçilecek dendi ve hala mybb 2.0 a geçilmedi. bu arada hem kullanıcı hem de geliştirici kaybetti ve hala da devam ediyor. mybb 1.9 içinse ben o kadar iyimser olamıyorum mybb ekibine çok iş düşüyor ama umarım öyle olur

Çekincelerinizde haklısınız hocam. Ama aşağıdaki blog yazısını okumanızı öneriyorum. 

https://medium.com/@emregeldegul/mybb-1-...f4f36d6833

Burada ne demek istediğimi anlayacaksınız =)

Yolcu
Hasan   25-04-2026, 09:15 PM
(24-04-2026, 07:49 PM)Caspian Wrote:

Çekincelerinizde haklısınız hocam. Ama aşağıdaki blog yazısını okumanızı öneriyorum. 

Yazınızı büyük bir keyifle okudum. Hatta bu yanızı bir duyuru olarakta paylaşmalısınız biz geride kalan mybb severler için.
Gel gelelim bu özelliklerin çoğu diğer forum sistemlerinde olması. Ayrıca gündem güne çoğu insanın forumlardan uzaklaşması. Globale baktığımızda artık çoğu web sitesi kepenk kapattı ve kalan forum siteleri de neredeyse hizmet veren sitelerin destek uzantılarına döndü. Benimle aynı yaşta olduğunuzu tahmin ederek söylüyorum örneğin metin2 oyunu için bir çok web sitesi varken şimdi fazla bir site kalmadı. Hatırlarsanız türkçe spiker sitesi vardı en iyi PES ve FİFA yamaları oradaydı. Hele ki discord ve reddit gibi siteler tartışmalara sunucu sağlarken domain ve sunuculara para vermek istemeyenler bunlar üzerinden topluluk oluştururken MyBB nin işi zor ama ben merakla bekleyenlerdenim =)
Webmaster
Caspian   26-04-2026, 01:58 PM
(25-04-2026, 09:15 PM)Hasan Wrote:
(24-04-2026, 07:49 PM)Caspian Wrote: Çekincelerinizde haklısınız hocam. Ama aşağıdaki blog yazısını okumanızı öneriyorum. 

Yazınızı büyük bir keyifle okudum. Hatta bu yanızı bir duyuru olarakta paylaşmalısınız biz geride kalan mybb severler için.
Gel gelelim bu özelliklerin çoğu diğer forum sistemlerinde olması. Ayrıca gündem güne çoğu insanın forumlardan uzaklaşması. Globale baktığımızda artık çoğu web sitesi kepenk kapattı ve kalan forum siteleri de neredeyse hizmet veren sitelerin destek uzantılarına döndü. Benimle aynı yaşta olduğunuzu tahmin ederek söylüyorum örneğin metin2 oyunu için bir çok web sitesi varken şimdi fazla bir site kalmadı. Hatırlarsanız türkçe spiker sitesi vardı en iyi PES ve FİFA yamaları oradaydı. Hele ki discord ve reddit gibi siteler tartışmalara sunucu sağlarken domain ve sunuculara para vermek istemeyenler bunlar üzerinden topluluk oluştururken MyBB nin işi zor ama ben merakla bekleyenlerdenim =)

Rica ederim hocam, gün içerisinde paylaşacağım =)

Bu gelen özellikler, evet phpBB gibi sistemlerde yıllardır kullanılan özellikler. Geç olsun güç olmasın mantığı daha ağır basıyor, şayet o diğer forum sistemlerinin ise pek de kullanışlı olmadığını düşünüyorum.

Diğer konuda ise bir şey diyemiyorum, forumların popüleritesi oldukça azaldı. Ama az olsun öz olsun diyerek desteği her zaman sürdüreceğiz.

Ayrıca yine bu konu hakkında daha önce açtığım bir başka forum konusu: Yine R10'da şöyle bir konu paylaşmıştım: https://www.r10.net/web-tabanli-uygulama...hberi.html

Pages (2):    1 2

Users browsing this thread: 1 Guest(s)